Zam pazarlığında 4'üncü tur bugün

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Türk-İş yöneticileri arasında yürütülen kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dördüncü turu bugüne ertelendi.

Görüşmeler, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin'in Ankara dışında bir cenaze törenine katılacak olması nedeniyle bugün saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

14 Haziran'daki üçüncü tur görüşme sonrasında Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç tarafından 19 Haziran'da yapılacağı açıklanan dördüncü tur görüşme, taraflar arasında belirlenen yeni takvime göre dün saat 11.00'de Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacaktı.

Türk-İş Genel Başkanı Kılıç, üçüncü tur görüşme sonrası yaptığı açıklamada, hükümetin, işçi ücretlerine birinci altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 4 artış önerdiğini belirterek, bu oranı bugünkü şartlarda yeterli bulmadıklarını söylemişti.

Kamudaki en düşük işçi ücretinin 915 YTL'ye çıkarılmasını talep eden Türk-İş, birinci altı ay zammı için yüzde 15 artı yüzde 5 refah payı; ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için de enflasyon oranı ve yüzde 5 zam istedi.

Konfederasyon ayrıca ücrete bağlı olmayan sosyal ödemelerin ücret zamları oranında da artırılmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber